HEALTH FOOD - Super Foods.gr - Προϊόντα υγείας - Super Τροφές - Υγιεινή διατροφή - Σπιρουλίνα, Ιπποφαές, Κολλαγόνο, Πυρήνες βερύκοκων, Συμπληρώματα Διατροφής

 

Αναζήτηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυρήνες βερύκοκου - Apricot kernel | τιμη, αγορα, ιδιοτητες

Πυρήνες βερίκοκου: πικροί καρποί υγείας

Όταν ομάδα από το νοσοκομείο Μεμόριαλ επισκέφθηκε τη φυλή Χούνζα στο Πακιστάν για να μελετήσει μια από τις φυλές της γης με το μεγαλύτερο προσδόκιμο όριο ζωής, ανακάλυψαν ο καρκίνος και πολλές άλλες σύγχρονες ασθένειες είναι εντελώς άγνωστα σε αυτούς. Η παραδοσιακή διατροφή των Χούνζα περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες πυρήνων βερίκοκου, και κατά 200 φορές μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης Β17 σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη διατροφή στον κόσμο. Οι πυρήνες του βερίκοκου είναι μέρος της διατροφής και άλλων λαών, όπως ορισμένων φυλών Ινδιάνων, με τα ίδια αποτελέσματα. Η βιταμίνη Β17 ή λετρίνη (καθαρή μορφή όταν εξάγεται από τον πυρήνα) ή αμυγδαλίνη είναι η βασική ουσία που περιέχεται στους πυρήνες του βερίκοκου και είναι υπεύθυνη για την «πικράδα» τους, μελετάται εκτενώς τα τελευταία χρόνια για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες.
Οι ευεργετικές ιδιότητες των πυρήνων του βερίκοκου αναδείχθηκαν επιστημονικά, όταν ο βιοχημικός Ernst Krebs ανακάλυψε τη βιταμίνη Β17 το 1952. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καρκίνος είναι μια μεταβολική αντίδραση σε μια προβληματική διατροφή και μια θρεπτική ουσία που λείπει από τη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την υπερνίκησή του. Η έρευνά του οδήγησε σε μια ουσία που βρίσκεται σε πάνω από 1200 βρώσιμα φυτά σε όλη τη φύση. Αυτή ήταν η αμυγδαλίνη, που βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση και με τα απαραίτητα ένζυμα στους πυρήνες του βερίκοκου. Η χρόνια ανεπάρκεια σε βιταμίνη Β17 οδηγεί σε μείωση της αντίστασης του οργανισμού στην ανάπτυξη του καρκίνου, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία. Αν και περιέχουν κυάνιο, αυτό επειδή βρίσκεται στη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές και δεν λειτουργεί συσσωρευτικά στον οργανισμό. Τα πειράματα που ακολούθησαν από τον γιατρό Κανεμάτσου Σιγκουίρα έδειξαν ότι η ουσία αυτή ήταν μια δυνατή αντικαρκινική ουσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κουκούτσια του βερίκοκου σταμάτησαν τις μεταστάσεις του καρκίνου, εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων και λειτούργησαν προληπτικά κατά της εμφάνιση καρκίνου.
Ενώ η κατανάλωση αμυγδαλίνης θεωρείται περισσότερο προληπτική παρά θεραπευτική, οι έρευνες έδειξαν ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν μέσα τους ένα ένζυμο που ξεκλειδώνει το δηλητήριο της αμυγδαλίνης και με αυτό τον τρόπο καταστρέφονται. Τα υγιή κύτταρα δεν περιέχουν αυτό το ένζυμο. Επιπλέον, η πικράδα των πυρήνων του βερίκοκου ανοίγει την όρεξη των καρκινοπαθών, που πολλές φορές υποφέρουν και από ανορεξία.

Τρώγονται ωμά σαν αμύγδαλα ή μαζί τη σαλάτα, τα δημητριακά, το μούσλι κτλ.

Δοσολογία: 10 πυρήνες ημερησίως (με ανώτατο όριο τους 30). Να λαμβάνονται σε δόσεις μοιρασμένες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ξεκινήστε με μικρή ποσότητα και αυξήστε σταδιακά. Να μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη δοσολογία.

Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας αυτής έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και προέρχονται από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς και πηγές εγνωσμένου κύρους. Οι πληροφορίες που περιέχονται δεν πρέπει να αντικαθιστούν τις συμβουλές ή οδηγίες του γιατρού σας. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας πρέπει να απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωση σας. Το HealthFoods.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα συμβεί που να έχει σχέση με πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις ιστοσελίδες αυτές.

Copyright 2016 HealthFoods ® All rights reserved

Το περιεχόμενο του ιστοχώρου αυτού αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του HealthFoods.gr και απαγορεύεται η αντιγραφή, δημοσίευση ή αναπαραγωγή του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το HealthFoods.gr.


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού