HEALTH FOOD - Super Foods.gr - Προϊόντα υγείας - Super Τροφές - Υγιεινή διατροφή - Σπιρουλίνα, Ιπποφαές, Κολλαγόνο, Πυρήνες βερύκοκων, Συμπληρώματα Διατροφής

 

Αναζήτηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βασιλικός πολτός - Royal jelly

Βασιλικός πολτός: ... νοιώστε βασιλάδες!

Τι μπορεί να προσφέρει αυτό το πολύτιμο δώρο της φύσης στον ταλαιπωρημένο από τον εξαντλητικό τρόπο ζωής οργανισμό μας; Για πολλές δεκαετίες ο βασιλικός πολτός βρισκόταν τοποθετημένος στην περιοχή του μύθου. Στη συνείδηση του κοινού φάνταζε σαν το νέκταρ και την αμβροσία των ολύμπιων θεών, αφού καταναλωνόταν μόνο από πλούσιους και διάσημους. Εκτός όμως από αυτούς καταναλωνόταν και από μερικούς μελισσοκόμους, που ήταν φανερά ιδιαίτερα υγιείς και μακρόβιοι.

Τι είναι; Πώς παράγεται;
Είναι μία παχύρρευστη, υπόλευκη βιολογική ουσία με ιδιαίτερη γεύση. Τον παράγουν οι εργάτριες μέλισσες και τρέφουν με αυτόν τις προνύμφες τις τρεις πρώτες ημέρες της ζωής τους και τη βασίλισσα της κυψέλης από τη γέννηση έως το θάνατό της. Η μικρή ιστορία του βασιλικού πολτού
(40 χρόνια) ξεκίνησε όταν οι επιστήμονες θέλησαν να μάθουν πως:
- Ο κοινός σκώληκας όταν διατρέφεται με βασιλικό πολτό εξελίσσεται σε βασίλισσα.
- Ζει 6 χρόνια έναντι 6 εβδομάδων των εργατριών.
- Αυξάνει σε 12 μέρες 1200 φορές το βάρος της.
- Γεννά κατά την ωρίμανση 2000-3000 αυγά ημερησίως. Περίπου 2,5 φορές το βάρος της.
Αναλύοντας τη σύνθεση του, ανακάλυψαν σημαντικές ποσότητες βιταμινών, αμινοξέων και μεταλλικών αλάτων, στοιχεία που σαν διατροφικό συμπλήρωμα στον άνθρωπο είναι μια φυσική πηγή ενέργειας για το σώμα και το μυαλό. Σημαντικότατη είναι η μεγάλη ποσότητα Βιταμίνης Β5 (παντοθενικό οξύ 186mg/gr. Βπ.), που σπάνια απαντάται σε τροφές και έχει αναγνωριστεί ως επιβραδυντικό γηρατειών και σχετικό με παράταση ζωής.

Τι μας προσφέρει;
Η επιστημονική έρευνα έδειξε την απόλυτα θετική επίδραση του βασιλικού πολτού στο μεταβολισμό και στην ανταλλαγή της ύλης, στην ανάπτυξη, στη μακροζωία, στη σωματική και διανοητική ισορροπία. Ανανεώνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, αυξάνει την αντοχή, τη σεξουαλική δραστηριότητα, τη γονιμότητα, αναζωογονεί τους ηλικιωμένους οργανισμούς, βοηθά την ανάπτυξη των παιδιών, αυξάνει την απόδοση στη μελέτη και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση των αθλουμένων.

Χωρίς υπερβολές
• Έχει βακτηριδιοκτόνες και αντιβιοτικές ιδιότητες χαρίζοντας, αν όχι ανοσία, τουλάχιστον ταχεία ανάρρωση.
• Διατηρεί το δέρμα ξεκούραστο, σφιχτό και αρυτίδωτο - τα μαλλιά πυκνά, γερά και λαμπερά - τα νύχια σκληρά και μεγάλα.
• Αυξάνει τη σεξουαλική απόδοση και επιθυμία.
• Επιταχύνει το μεταβολισμό ρυθμίζοντας ταυτόχρονα το βάρος.
• Αυξάνει τη μνήμη και διευρύνει την αντίληψη.
• Δημιουργεί αίσθημα ευφορίας.
• Καταπολεμά νευρασθένεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης.
• Μειώνει ατονία και κατάθλιψη.
• Αποβάλει το άγχος.
• Χαρίζει στο σύγχρονο άνθρωπο ζωντάνια, ενεργητικότητα, σιγουριά υγεία και χρώμα έντονο, σε αντίθεση των γκρίζων και πλαστικών καιρών που ζούμε.

Επιδρά και σε συγκεκριμένες παθήσεις;
Δεν πρέπει να θεωρείται φάρμακο, καθώς δεν μπορεί, ούτε είναι επιτρεπτό να υποκαταστήσει καμία φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα όμως με τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, προσφέρει σημαντική επικουρική βοήθεια και σε αρκετές παθολογικές καταστάσεις, καθώς στη σύνθεσή του περιέχονται πολυάριθμες βιταμίνες, αμινοξέα, ανόργανα στοιχεία, σάκχαρα κ.ά.

Τι πρέπει να προσέχουμε
Ο βασιλικός πολτός αλλοιώνεται με την υψηλή θερμοκρασία, το φως, τον ατμοσφαιρικό αέρα και την επαφή με μεταλλικά αντικείμενα. Η καλύτερη μέθοδος συσκευασίας του είναι τα φιαλίδια από σκουρόχρωμο φαρμακευτικό γυαλί και η καλύτερη μέθοδος διατήρησής του είναι η τοποθέτησή του στη συντήρηση του ψυγείου. Μπορεί να διατηρηθεί και εκτός ψυγείου, αν αναμιχθεί καλά με δεκαπλάσια περίπου ποσότητα μελιού. Εάν μάλιστα το μέλι είναι μισοκρυσταλλωμένο, η διατήρηση είναι σωστότερη.

Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας αυτής έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και προέρχονται από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς και πηγές εγνωσμένου κύρους. Οι πληροφορίες που περιέχονται δεν πρέπει να αντικαθιστούν τις συμβουλές ή οδηγίες του γιατρού σας. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας πρέπει να απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωση σας. Το HealthFoods.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα συμβεί που να έχει σχέση με πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις ιστοσελίδες αυτές.

Copyright 2016 HealthFoods ® All rights reserved

Το περιεχόμενο του ιστοχώρου αυτού αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του HealthFoods.gr και απαγορεύεται η αντιγραφή, δημοσίευση ή αναπαραγωγή του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το HealthFoods.gr.


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού